www.serultszelvedo.hu
menu_balFőoldal Bemutatkozás Képek Árak Vízlepergető szélvédőbevonat Vendégkönyvmenu_jobb

Vállalkozás célja
Szélvédőn keletkezett kőfelverődések és repedések javítása. A szélvédő cseréjének elkerülése addig, amíg a javítás előnyös anyagi és esztétikai szempontból.

Szélvédőjavításról általában
A szélvédőjavítás több, mint két évtizede működő iparág Magyarországon. Megtervezték a szélvédőjavítást, így elkerülhető a költséges szélvédőcsere. Több nevesebb cég is forgalamaz szélvédőjavító rendszereket és ragasztóanyagokat. Én a Glass Mechanix-ot választottam, melynek köszönhetően nem igazán fordulnak elő reklamációs problémák.

Mi történik, ha a szélvédőre felverődik egy kő és nyomot hagy?
Mikor egy dupla ragasztott üvegre felverődik egy kő, a külső rétegen két kis hajszálrepedésen keresztül levegőbuborék jön létre. A felverődés közepén összezúzott üveg van. A felverődésben lévő levegő miatt a fény megtörik és annak véletlenszerű visszatükröződését látni.

Kőfelverődések fajtái:
Fajták

Javításról
Ha a kőfelverődés a szélvédő szélének 5-10cm-es sávjába esik, nagy a kockázat a továbbrepedésre (több mint 90%). Míg más helyen lévő sérülésnél 50-50%. Felverődéseknél és repedéseknél is a legfontosabb a minnél előbbi javítás! Nem csak a továbbrepedés kockázata miatt, hanem a sérülés tisztaságának megóvása végett is. Érdemes a sérülést leragasztani egy celluxszalag-darabbal, míg a javításra sor nem kerül, ezzel megóvható a sérülés a külső behatásoktól (víz, por, ablakmosó folyadék). A javítások végeredménye függ a felverődés típusától és idejétől. Nem mindegy, hogy egy napos a sérülés vagy egy éves a sérülés, amit meg kell javítani.

Kőfelverődés: A javítás lényege, hogy vákuum segítségével a levegőt eltávolítom a sérülésből és a helyére ragasztót préselek. A ragasztó fénytani hatása majdnem megegyezik a sérülés előtti állapottal és egyben ellenálló lesz a további felverődések ellen.

Repedés: Repedésnél a szélvédő külső vagy belső üvegrétege teljes keresztmetszetben át van repedve. A repedés vége előtt megfúrom az üveget, amely megakadályozza a továbbrepedést, majd a repedést feltöltöm ragasztóval.

hirdetés fejléc
 --- Hirdetés --- Hirdetés --- Hirdetés --- Hirdetés --- oiboy ---

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!